b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2023_narada_SGiK_LJA_001.jpg

Narada szkoleniowa Służby Geodezyjnej i Kartograficznej województwa lubelskiego

W dniach 20-21 marca 2023 r. Zarząd Oddziału Wojewódzkiego SGP w Lublinie zorganizował naradę szkoleniową Służby Geodezyjnej i Kartograficznej województwa lubelskiego. Narada odbyła się w Ośrodku Edukacji Ekologicznej Lasy Janowskie w Janowie Lubelskim. W naradzie udział wzięli przedstawiciele całej SGiK województwa lubelskiego. Omawiane były nie tylko bieżące problemy z jakimi spotykają się przedstawiciele SGiK, ale też zadania stawiane przed nimi.

Naradę poprowadził Lubelski Wojewódzki Inspektor Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego Pan Marek Kłopotek. Swoje prelekcje w zakresie zasad przekazywania i wymiany danych w formacie GML, walidatora plików GML oraz modernizacji ewidencji gruntów i budynków wygłosili przedstawiciele Głównego Urzędu Geodezji i Kartografii - Dyrektor Departamentu Informacji o Nieruchomościach Pan Marcin Grudzień oraz Naczelnik w Departamencie Informacji o Nieruchomościach Pani Sylwia Krawczyk. Tematykę zbliżającego się projektu "e-geodezja II - uzupełnienie cyfrowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego województwa lubelskiego" przedstawili pracownicy Starostwa Powiatowego w Lublinie.

Na spotkaniu gościł również Starosta Janowski Artur Pizoń, który podziękował gościom za przybycie i złożył życzenia z okazji Światowego Dnia Geodety.

b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2023_narada_SGiK_LJA_002.jpg

b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2023_narada_SGiK_LJA_003.jpg