Nasi koledzy z lubelskiego Oddziału SGP w Konkursie Jakości Prac Scaleniowych

W dniu 31 października 2018 r. Prezes Oddziału SGP w Lublinie (kol. Piotr Strojny), wziął udział w pracach Sądu Eliminacyjnego Konkursu Jakości Prac Scaleniowych, powołanego przez Marszałka Województwa Lubelskiego.

Najwyższą ocenę uzyskały założenia do projektu scalenia gruntów wsi Bytyń, części Wola Uhruska, części Józefów, gmina Wola Uhruska, powiat włodawski, województwo lubelskie. Prezentowany projekt, ze względu na stopień skomplikowania oraz planowane wielofunkcyjne założenia, prawdopodobnie jest jednym z najtrudniejszych i najciekawszych obiektów realizowanych w ostatnich latach na terenie naszego województwa.

W dniu 20 listopada 2018 r. praca została zaprezentowana w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi w ramach XLII Ogólnopolskiego Konkursu Jakości Prac Scaleniowych. Projekt przedstawił zespół: Jarosław Warda, Konrad Larwa, Grzegorz Łubkowski z WBG pod nadzorem i kierownictwem kol. Bartosza Czecha z Koła SGP przy WBG w Lublinie.

Trzymamy kciuki – niedługo wyniki konkursu!